902.gr

Υπογράφω

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η δική τους επιβίωση περνά μέσα από τη δική μας εξαθλίωση - άρα...δεν πρέπει να επιβιώσουν


Άρθρο του Ciaoant1 στο Βαθύ Κόκκινο

Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε - μένει να δούμε βέβαια το αν, το πως και το για πόσο θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Η ψήφιση αυτή είναι αναμενόμενη για εμάς, και η στάση των βουλευτών διέλυσε ακόμα περισσότερες ψευδαισθήσεις που είχε έως τώρα ένα σημαντικό ποσοστό του κόσμου: Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ειλικρινά θεωρούσαν ότι με το να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν, να ρίξουν μερικά βρισίδια και μερικά γιαούρτια θα πίεζαν επαρκώς τους βουλευτές ώστε να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.

Όμως, όπως έχουμε δει επανειλημμένα, η άρχουσα τάξη έχει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης σε σχέση με τους εργάτες, και κατανοεί ότι πρόκειται για μια μάχη ζωής και θανάτου. Ως εκ τούτου, η σημερινή λαϊκή πίεση δεν επαρκεί για να σταματηθούν:

-Οι βιομήχανοι δε θα επενδύσουν κεφάλαια στη Δύση αν δεν "κινεζοποιηθούν" όσο το δυνατόν περισσότερο οι εργάτες. Ως τότε, επενδύσεις γιοκ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Δύση.

-Οι τραπεζίτες είναι χρεωκοπημένοι, καθώς τα δάνεια που έχουν δώσει δε μπορούν να αποπληρωθούν. Άρα, αν σταματήσουν να "στραγγίζουν" την κοινωνία, αρπάζοντας όλους τους πόρους για λογαριασμό τους, και αφήνοντας μερικά ψίχουλα για εμάς, θα χρεωκοπήσουν (όπως πχ έγινε με τη Λέμαν Μπρόδερς).
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οδηγίες του ΣΚΑΪ και του Πορτοσάλτε για τους απεργούς.

Χαίρομαι ιδιατέρως όταν αφρίζουν οι δημοσιοκάφροι του ΣΚΑΙ απέναντι σε κάποια οργανωμένη κινητοποίηση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και τα πανό στην Ακρόπολη. Είναι δεδομένο ότι το ΣΚΑΙ αναφέρεται στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, μόνο όταν πρόκειται να το εντάξει στο αστικό προπαγανδιστικό του οπλοστάσιο και όταν το χρησιμοποιεί στην αναζωπύρωση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, οι υπάλληλοι του Αλαφούζου, αφού περιέλουσαν με διάφορους χαρακτηρισμούς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μας έδειξαν 3 ολόκληρους τουρίστες, που δυσαρεστήθηκαν απο την θέα 150 κομμουνιστών που διαμαρτύρονται για την κλεμμένη μας ζωή (χουντόμουτρα και μικροαστοί υπάρχουν εξάλλου παντού) και μας υπενθύμισαν, όλα τα δεινά της χώρας που προκύπτουν απο τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (τουρισμός, μετακινηση, βεβήλωση μνημείων, φλύκταινες, νόσος των πουλερικών κλπ), μας αποκάλυψαν μέσω του γνωστού και μη εξαιρετέου Άρη Πορδοσάλτε, ποιά είναι η επιθυμία τους για τις αυριανές κινητοποιήσεις !!! Να πάει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος να αγανακτίσει, και να παραμείνει εκεί μέχρι να ξεσκάσει ! Το επανέλαβε εξάλλου τρεις φορές ... ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, έτσι ? Μην ξεφύγετε δηλαδή και πάτε στην Ομόνοια !

Το επίμαχο απόσπασμα για το ΠΑΜΕ στο σημείο 37:00
Η επίκληση του Άρη για τους αγανακτισμένους στο σημείο 39:33

Ένα ακόμα ενδιαφέρον απόσπασμα βρίσκεται στο 26:56, με τις δημοκρατικές ανησυχίες της Ακριβοπούλου για τον εκτροχιασμό του Θ. Παγκάλου περι των τανκς στην περίπτωση που καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο ! Εκεί στον ΣΚΑΙ ταράζονται όταν ακουνε για εκτροχιασμό, όχι φυσικά τον εκτροχιασμό των τανκς όπως μας λέει υποκριτικά η Ακριβοπούλου, αλλά τον σοσιαλιστικό εκτροχιασμό ... ;-)

Ακολουθεί το βίντεο
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011
ΔΗΛΩΣΗ

Προς τον κ.Δημαρχο Βόλβης
Τον κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης
Τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους Βόλβης

Μετά την εξάμηνη θητεία μου ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιπρόεδρος αυτής και βεβαίως ως δημοτική σύμβουλος,διαπίστωσα ότι η
κατάσταση που διαμορφώνεται όσον αφορά την διαχείρηση και προτασία της δημόσιας γης είναι τραγική.Βεβαίως με διαφοροποίηση του μεγέθους από δημοτικό σε δημοτικό διαμέρισμα.
Συγκεκριμένα και ιδιαίτερα στο Δ.Δ. Ρεντίνας η διαχείριση του αιγιαλού των παραλιών,των πάρκων,των δρόμων ειναι αφημένη στην διάθεση οποιου-δήποτε αισθάνεται πιο ισχυρός για να το κάνει.
Κάποιοι δεν υποβάλλουν καν αιτήσεις στον δήμο για πάρκα ή αιγιαλό.
Αλλοι υποβάλλουν τυποις και κάνουν ότι θέλουν.Κόβονται δέντρα μέσα σε πάρκα γιατί εμποδίζουν καταστήματα.
Στην επέκταση του Σταυρού καλως απολλοτροιώθηκαν εκτάσεις από πολίτες
που τις κατείχαν για να γίνουν πάρκα και αυτοί μετακινήθηκαν σε άλλα οικόπεδα και κάποιοι τα ψαχνουν ακόμη.Δείτε ομως τι κατάσταση επικρατεί.Με την ανοχή προηγούμενων δημοτικών αρχών έγιναν σιγα –σιγά μαγαζιά στα πάρκα χωρίς καταβολή κανενός αντιτίμου,χωρίς αιτήσεις για χρήση πάρκων,Θα περίμενε κανείς από την νέα δημοτική αρχή να το αντιμετωπίσει.Αντίθετα προστίθενται και καινούργια και μάλιστα με συμμετοχή
ανθρώπων που είναι εκλεγμένοι.
Επικρατεί ο νόμος οποιος έχει λεφτά κάνει ότι βλαχομπαρόκ νομίζει μέσα στην δημόσια γη και δωρεάν μαγαζί στην παραλία.
Η απάντηση ότι πρέπει να δουλέψουν οι επαγγελματίες δεν πείθει.Εχουν υποβληθεί 12 αιτησεις,για παράδειγμα για χρήση μόνο αιγιαλού στο Σταυρό
και οι επαγγελματίες είναι σε όλο το χωριό 120 περίπου που ασχολούνται με διάφορα αντικείμενα.Δηλαδή τί πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι?Να μετα-φέρουν τα μαγαζιά τους στα πάρκα?
Αλήθεια πού έχουν τοποθετηθεί οι χημικές τουαλέτες στην δυτική παραλία και με ποιανού απόφαση?
Απόδειξη το ότι κάποιοι κάνουν ότι θελουν είναι το εξωφρενικό γεγονός
συνδημότη μας που πήγε στην παιδική χαρά της Ρεντίνας με το πριόνι και αρχισε να κόβει την τραμπάλα(τα σημάδια υπάρχουν) για να την παρει μαζί με την κούνια στο μαγαζί του!
Βεβαίως αποκορύφωμα αποτελεί η κατεδάφιση ή αποψίλωση του γηπέδου μπητς –βόλεϊ στην Ασπροβάλτα χωρίς γνώση του δημοτικού συμβουλίου.
Οι αιτιάσεις ότι είχε εγκαταλειφθεί δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το καταστρέφουμε αλλά το αναβαθμίζουμε και το αξιοποιούμε για αγώνες όπως θα ήταν μια καλή ευκαιρία με τους σπέσιαλ-ολιμπικς που γίνονται στην χώρα μας,και άλλα πολλά.
Θεωρώ ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκονται στενά ατομικά συμφέρονται που αδιαφορούν για το συλλογικό συμφέρον για την υπεράσπιση του οποίου όλοι εμείς έχουμε εκλεγεί.
Πιστεύω ότι η δημοτική πλειοψηφία δεν θέλει να συγκρουσθεί και επιδεικνύει ανοχή σε όλη αυτή την κατάσταση διαιωνίζοντας μια πολιτική που την έχουμε βιώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή δεν θέλω να είμαι συμμέτοχη και συνένοχη σε μια τέτοια πολιτική υποβάλλω την παραιτηση μου στην επιτροπή Ποιότητας ζωής από την θέση του αντιπροέδρου.


Πολυζωίδου Βασιλική

Δημοτική Σύμβουλος της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΒΗΣ
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 περί Δ.Κ.Κ. και όμοιες άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σας καλούμε να συμμετάσχετε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα (Στο Σταυρό) την 27η του μηνός Ιουνίου του έτους 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00΄, κατά την οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης
Ανακοινώσεις - Ενημέρωση από το Δήμαρχο

1. Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Βόλβης.

(Εισηγητής Δήμαρχος)
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΗ ΘΕΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 10 ΜΑΓΑΖΙΩΝ!

Μπουλντόζα σε ολυμπιακό έργο

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΣΚΑΡΕΛΙΑ
Απίστευτο κι όμως αληθινό: κατεδάφισαν στην Ασπροβάλτα, με τη βούλα της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, με δήμαρχο τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Γαλαμάτη, ολυμπιακή εγκατάσταση, επειδή έκοβε τη θέα στη θάλασσα σε 10 ταβερνιάρηδες και ιδιοκτήτες μπαρ. Το έργο αυτό το 2004 στοίχισε 234.000 ευρώ.
Είναι το γήπεδο μπιτς βόλεϊ, ένα από τα δύο εθνικά προπονητήρια -το άλλο είναι στον Αγιο Κοσμά- που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», χωροθετήθηκε στην παραλία της Ασπροβάλτας και στόχο είχε τη διεξαγωγή μεγάλων τουρνουά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως με ομάδες της Βαλκανικής. Στις εγκαταστάσεις αυτές μπορούσαν να φιλοξενηθούν προπονήσεις μπιτς βόλεϊ, τάε κβον ντο, ιστιοπλοΐας και άρσης βαρών.
«Εκτρωμα», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μακεδονίας», χαρακτηριζόταν το ολυμπιακό έργο από τους 10 καταστηματάρχες, οι οποίοι απαίτησαν και πέτυχαν το γκρέμισμα των εγκαταστάσεων, γιατί «κρύβει τη θέα στη θάλασσα και δεν επιτρέπει στους τουρίστες και στους ντόπιους θαμώνες να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ακτή».
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

                  Αποτελεί την συνέχεια διαφόρων ενεργειών και δραστηριοτήτων εκλεγμένων"αρχόντων"

οι οποίες ευνοούν κάποιους και πολύ περισσάτερο τους ΙΔΙΟΥΣ.

       Θα εκδοθεί ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλβης όπου θα αναφέρονται            ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
Πρέπει να αντιληφθούν οι εκλεγμένοι της πλειοψηφίας ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται απέναντι στην δημόσια περιουσία με αυτόν τον προκλητικό τρόπο.
     Καταγγέλουμε αυτές τις ενέργειες και θα αγωνιστούμε να προστατέψουμε τα λαϊκά συμφέροντα
με κάθε τρόπο.

Γκρέμισαν ολυμπιακό έργο στην Ασπροβάλτα

Στην κατηγορία: Ρεπορτάζ
Ημερομηνία: 22/06/2011
[P]
Μόνο οι τέσσερις προβολείς απέμειναν να θυμίζουν το δεύτερο (μετά τον Άγιο Κοσμά) εθνικό προπονητήριο, που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην παραλία της Ασπροβάλτας. Το έργο, που κόστισε 234.000 ευρώ, γκρεμίστηκε... εν μία νυκτί, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, επειδή οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονταν ότι τους έκρυβε τη θέα στη θάλασσα

(φωτ.: Μία από τις τελευταίες εικόνες του ολυμπιακού προπονητηρίου πριν από τη “ρεαλιστική” επέμβαση του τοπικού συμβουλίου Ασπροβάλτας)
Κυριακή 19 Ιουνίου 2011
Προς τον κ. Δήμαρχο Δήμου Βόλβης
και τους Δημοτικούς συμβούλους



 Ανακοινώθηκε απο τον κ.Μαγκριώτη ότι μέχρι τον Ιούλιο θα εγκατασταθούν διόδια σε επτά σημεία της Εγνατίας οδού και μεταξύ αυτών είναι στην Νυμφό-
πετρα.
  Η αιτιολογία είναι ότι πρέπει να συγκεντρώνονται 60-70 εκ ευρώ για την συντήρηση της.Βεβαίως υπολογίζεται ότι από τα διόδια τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά.
  Η Ενατία οδός,συμφωνα με τα στοιχεία που σας επισυνάπτω,ουσιαστικά δεν έγινε από ιδιωτικά κεφάλαια και οδηγηθήκαμε σε καταστασεις που να είναι ιδιωτικός δρόμος λες και τον κληρονόμησαν κάποιοι από τους προγόνους
τους.
  Είμαστε φοπολογούμενοι πολίτες,πληρώνουμε υψηλά τέλη κυκλοφορίας
ακριβώς για την συντήρηση των δρόμων.
  Οι συνέπειες από την ύπαρξη διοδίων θα είναι μεγάλες για τους κατοίκους ολοκληρου του Δήμου,ανασταλτικος παράγοντας για την επισκεψιμότητα της περιοχής μας.
   Ζητώ από το δημοτικό συμβούλιο να ταχθεί εναντίον και να αποστείλει την απόφαση τους στους αρμόδιους και στον τύπο.




                                   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΒΗΣ
      
                                  Πολυζωίδου Βάσω –Δημ.σύμβουλος
21-3-2011

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011
«Ολα τα λεφτά» η φωτογραφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτεί όρθια τον πρωθυπουργό. Για να σταματήσει το καλαμπούρι με τους διαφωνούντες. Ολοι τους χειροκρότησαν τον Παπανδρέου που δήλωνε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα εντυπωσιακό έργο (…) η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο αποτελεσματική». Χειροκρότησαν, δηλαδή, το μέχρι τώρα ξέσκισμα της εργατικής τάξης και έδωσαν έγκριση για να συνεχιστεί αυτό. Το ίδιο έκαναν λίγο αργότερα και οι βουλευτές της ΝΔ όταν χειροκροτούσαν τον Σαμαρά, που διαβεβαίωνε ότι το κόμμα του θα εφαρμόσει καλύτερα την πολιτική που εφαρμόζει ήδη το ΠΑΣΟΚ.
Κατά τ’ άλλα: Θαύμα – θαύμα!
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διαβάστε το «μεσοπρόθεσμο»!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Το επονομαζόμενο ως «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αποτελεί την εγγύηση για την επερχόμενη - με μαθηματική ακρίβεια - καταστροφή του ελληνικού λαού.

Κι όταν λέμε με «μαθηματική ακρίβεια» το εννοούμε με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα όσα ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του «μεσοπρόθεσμου».

Ομολογίες που ταυτόχρονα επιχειρείται, φυσικά, να αποσιωπηθούν. Να συσκοτιστούν πίσω από εκβιασμούς, από γελοία πολιτικά τερτίπια και από «σωτηριολογικές» δημαγωγίες.

Υπάρχει, όμως, μια αλάνθαστη και απλή μέθοδος για να διαπιστώσει και ο τελευταίος εργαζόμενος τι του ετοιμάζουν: Είναι η ανάγνωση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»!
Αν μη τι άλλο αυτό το έκτρωμα αξίζει να διαβαστεί.

Και όχι μόνο να διαβαστεί, αλλά και να διαθοδεί. Πλατιά! Να μη μείνει Ελληνας της δουλειάς και του μόχθου που να μη γνωρίζει σε τι καρμανιόλα τον σέρνουν. Αξίζει να μάθουν οι πάντες τι είδους «σωτήρες» είναι αυτοί που ενώ τον πεθαίνουν, ενώ τον εξοντώνουν (και είναι τα ίδια τους τα κιτάπια που επιβεβαιώνουν την εξόντωση), συνεχίζουν παράλληλα να το παίζουν «σωτήρες»!

Ας διαβαστεί, λοιπόν, το «μεσοπρόθεσμό τους». Και ας ακολουθηθεί η συμβουλή του Μαρξ:
«Να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό δημοσιοποιώντας το»!
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα έκτροπα στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Αναρτήθηκε από τον/την redship στο 15 Ιουνίου , 2011
        
Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις.
Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και στους μηχανισμούς του κράτους. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί, αντίθετα πρέπει να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα και κάθε είδους προσπάθεια εκφοβισμού με πιο αποφασιστική οργάνωση της ταξικής πάλης, συνοδευόμενη με πολιτικό ιδεολογικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Ο λαός τώρα πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Υπάρχει λύση με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.



                                              Η τεράστια διαδήλωση του ΠΑΜΕ  (φώτο  από το blog   sibilla)
Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Δεν συμμετέχει το ΚΚΕ στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου - Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει και καταψηφίζει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ενημερώνει το λαό ότι δεν θα πάρει μέρος σε καμιά διαδικασία της βουλής που αφορά το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια. Με όλους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες συμμετέχει στις απεργίες, γενικότερα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία μας να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της 15ης  Ιουνίου και σε όλες τις απεργιακές μάχες, να δώσουν δύναμη στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πολεμήσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», κάθε λογής μνημόνιο, κάθε αντεργατικό, αντιλαϊκό μέτρο.

Τώρα, με όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση της ταξικής πάλης.
Για να πληρώσει η πλουτοκρατία την καπιταλιστική κρίση, το χρέος και τα ελλείμματα.
Ο λαός έχει μόνο μία ευθύνη: Να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, με οργάνωση, συσπείρωση, λαϊκή συμμαχία.

Λαϊκή εξουσία και οικονομία, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Διοικητική μεταρρύθμιση "Καλλικράτης"
Το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την εφαρμογή της πολιτικής ενίσχυσης του κεφαλαίου, επομένως και της υλοποίησης του μνημονίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν «κατέβαζε» στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», ήταν σαφής ως προς τους στόχους και το ρόλο της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής. Πολύ συγκεκριμένα, έγραφε το κείμενο του σχεδίου ανάμεσα σε άλλα: «... ήταν απόφασή μας, η νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, που έχουμε καταθέσει και στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Δηλαδή, η μείωση μισθών, η κατάργηση των συντάξεων, η αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, το «σπάσιμο» του ενιαίου και η εμπορευματοποίηση των τομέων Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση όποιας δημόσιας γης έχει απομείνει, των ακτών κλπ. Το «εργαλείο» που λέγεται «Καλλικράτης», είναι μοχλός εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπά τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011
«Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν....»(ΜενέλαοςΛουντέμης, «Οδός Αβύσσου, αριθμός Ο»)
Σάββατο 11 Ιουνίου 2011
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ 2011
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΓΑΖΙΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ
ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΠΑ


ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!
10.15 π.μ. Προσυγκέντρωση ΠΑΣΕΒΕ
στο Επιμελητήριο Αριστοτέλους 27
10.30 π.μ. Συγκέντρωση ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ
στο Άγ. Βενιζέλου
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Σταυρός 7/6/2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 15566
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 74 & 75του Ν. 3852/10 σας καλούμε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Σταυρού, την 16η του μηνός Ιουνίου του έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., κατά την οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1. Πρόταση τροποποίησης ρυμοτομίας στα Ο.Τ. 60 και 60Α της Δ.Κ. Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης.
2. Εξέταση ένστασης κατά πρότασης τροποποίησης ρυμοτομίας στα Ο.Τ. 694 και 837 της Δ.Κ. Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης.
3. Συμπλήρωση-τροποποίηση εισήγησης προς Δ.Σ. «Κανονισμός χρήσης αιγιαλού».
4. Εισήγηση περί παραχώρησης χώρου στην Δ.Κ. Ασπροβάλτας για εγκατάσταση χώρου λειτουργίας εποχιακής αυτοκινητιδίων (πίστας καρτ).
5. Απόφαση προέγκρισης ίδρυσης «Ζαχαροπλαστείο χωρίς εργαστήριο και πρατήριο άρτου» στη Νυμφόπετρα Δ.Ε. Εγνατίας.
6. Αίτηση της Αναστασιάδου Ευθαλίας, για προέγκριση ίδρυσης σταθερής καντίνας στη Βαμβακιά.
Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής τους στη συνεδρίαση, όπως ενημερώσουν τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής για αναπλήρωσή τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
                                  Στο αμφιθεατρο Σταυρού
   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Ιουνίου:αφιέρωμα στην εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη-αποχαιρετισμός των αποφοίτων.
   ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Ιουνίου :αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο
   ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Ιουνίου :νεανικά συγκροτήματα
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις των “αγανακτισμένων” την περασμένη Κυριακή έδωσαν έναυσμα για νέες συζητήσεις και προσεγγίσεις. Κορεσμό έχει προκαλέσει η συζήτηση γύρω απ' τους αγανακτισμένους, ίσως περισσότερο απ' ότι η ίδια η διάθεση του κόσμου να κατέβει στους δρόμους. Εμείς σαν γλόμπερς απ' την αρχή ήμασταν επιφυλακτικοί μ' αυτό το γεγονός, παρ' όλ' αυτά κατεβήκαμε οι ίδιοι να δούμε και να κρίνουμε, και κάναμε κριτική.

Ασφαλώς υπάρχουν ακόμα πολλά τρωτά στην υπόθεση, η έντονη και ύποπτη προβολή απ' τα μεγάλα κανάλια (και ιδιαίτερα απ' το Σκάι), τα λόγια συμπάθειας από διάφορους Πρετεντέρηδες, Θεοδωράκηδες, Πεταλωτές, Σαμαράδες, οι διάφορες φασιστικές/εθνικιστικές φωνές μέσα στα πλήθη, το πρόκριμα του ακομμάτιστου κι ακηδεμόνευτου, το πολιτικό “ξεγύμνωμα” πολιτικών χώρων (π.χ Συν) για να ανακατευτούν με τα πλήθη, το ισοπεδωτικό “όλα τα κόμματα ίδια είναι” (που είναι μια έμμεση παραδοχή του αισχρού “όλοι μαζί τα φάγαμε”) κλπ. Σίγουρα υπήρξαν και ορισμένες φωνές λογικής, αλλά φαίνονται σαν σταγόνες στον ωκεανό. Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ οργανωμένα προσέγγισαν τον κόσμο και τον κάλεσαν να συμπαραταχτεί μαζί του, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν όλοι σε όλα με το ΚΚΕ.

Βεβαίως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το τεράστιο πλήθος που μαζεύτηκε στο Σύνταγμα την Κυριακή και είναι ένα στοιχείο, κατ' αρχήν ποσοτικό.


Τώρα πρέπει να περάσει και στο ποιοτικό. Στις 15 του μηνός το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργία, παρά την παρελκυστική στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) στη ΓΣΕΕ, η οποία τελικά πήρε απόφαση για απεργία μετά από έντονη πίεση. Θα κατέβουν μαζικά ο κόσμος στους δρόμους τη μέρα της απεργίας; ή ακόμα περισσότερο, θα απεργήσει μαζικά όλος αυτός ο κόσμος; Η πείρα μας λέει ότι όχι, δεν πρόκειται να απεργήσουμε όλοι μαζί και ταυτόχρονα, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο. Το να κατέβω στην πλατεία είναι ας πούμε ένα πρώτο δείγμα ότι θέλω να κάνω κάτι, αλλά μη γελιόμαστε: είναι ακόμα ανώδυνο. Εγώ τουλάχιστον (εγώ ο κομμουνιστής, όχι εγώ προσωπικά) μην περιμένεις να σε χειροκροτάω για κάνα χρόνο τώρα επειδή σηκώθηκες απ' τον καναπέ. Είμαι απαιτητικός απ' τον συμπολίτη, τον συνάδερφο επειδή πρώτ' απ' όλα είμαι απαιτητικός απ' τον εαυτό μου.

Η γενική απεργία είναι επώδυνη για το σύστημα. Αν νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς και σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα τότε θα φανεί η αξία και η δύναμη των πληθών. Εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως με ευθύνη των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, την οποία άλωσε το ΠΑΣΟΚ απ' τη δεκαετία του 80, κατάντησαν την έννοια “γενική απεργία” σαν μια φιέστα για ημετέρους. Έκαναν απεργία όσοι είχαν δεμένο το γάιδαρό τους εργασιακά, οι εργατοπατέρες και οι ακόλουθοί τους, απεργίες ανώδυνες τις οποίες εξαργύρωναν οι εργοδότες με αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα κάθε τόσο για όφελος δικό τους. Δίκιο έχει ο κόσμος που τους σιχάθηκε, αλλά η απεργία ποτέ δεν έχασε την αξία της σαν όπλο των εργατών.
Καλούμε λοιπόν όσους περνάει ο λόγος μέσα στις “λαϊκές συνελεύσεις” που κάνουν στις πλατείες, να βάλουν καθαρά και σταράτα το ζήτημα της γενικής απεργίας. Το επόμενο βήμα όλων μας πρέπει να είναι ουσιαστικό


Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Αρχείο

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης