902.gr

Υπογράφω

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλβης,τον Δεκέμβριο του 2011,ψήφισε τα δημοτικά τέλη,το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό για το 2012.
Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με τις κυβερνητικές υποδείξεις,δηλαδή ότι η χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους θα είναι μικρότερη κατά 15% από την περυσινή,που ήταν κατά πολύ
μικρότερη από αυτήν που είχε υποχρέωση να καταβάλλει το κράτος.

Ετσι λοιπόν από τα 17,5 περίπου εκατ.που είναι το ύψος του προϋπολογισμού,φαίνεται ότι μόνο το 32% θα δοθεί από τον κρατικό κορβανά,ενώ το υπόλοιπο 68% είναι από ποικίλους φόρους και τελη που επιβαρύνουν τους δημότες.


Από την παραταξη της πλειοψηφίας ήρθε και ψηφίστηκε απόφαση για την αύξηση της τιμής ζώνης των ακινήτων σε όλη την έκταση του Δήμου με φοβερές αυξήσεις,που η πρώτη συνέπεια θα είναι να αυξηθεί πολύ το ΤΑΠ που πληρώνουμε κάθε δίμηνο.
Αλλη μιά συνέπεια θα είναι η αύξηση του χαρατσιού ,σε κάποιες περιπτώσεις,που επιβάλλεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ενδεικτικά :Απολλωνία από 293 το τ.μ. σε 370,Αρέθουσα από 234 σε 350,Ασπροβάλτα από 205 σε 1350 ,από 146 σε 1250 ,Βόλβη από 293 σε 450,Βρασνά από 146 σε 600,
Μάδυτος από 0 σε 370,Νυμφόπετρα από 0 σε 350 ,Σταυρός από 293 σε 1100 και από 176 σε 800 και αντίστοιχες στα υπόλοιπα χωριά.


Φυσικά τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα δοθούν από το κράτος θα είναι στην πραγματικότητα
ακόμη λιγότερα,με αποτέλεσμα από την μιά να μειωθούν οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες από τον δήμο και από την άλλη οι δημότες να πληρώσουν ποικιλόμορφα τέλη,παράβολα, τροφεία,συμμετοχές σε αθλητικές,πολιτιστικές δραστηριότητες.
   Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου προβλέπει 114 ευρώ κατα κεφαλήν για το 2012 και με δεδομένο ότι και τα χρήματα δεν θα δοθούν όλα,όχι έργα δεν θα γίνουν αλλά ούτε οι τρύπες στους δρόμους δεν θα κλείνουν.
Βεβαίως και από το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 εκτέλεσθηκαν ψίχουλα

  
Σημαντικό στοιχείο του Τεχνικόυ προγράμματος είναι ότι το 43% θα δοθεί στην εκπόνηση μελετών σε ιδιωτικά γραφεία,με αποτέλεσμα να εισρέουν χρήματα σε γραφεία ιδιωτών,την ίδια στιγμή που απαγορεύονται οι προσλήψεις στους δήμους ,όπου θα μπορούσε ένα μεγάλο μέρος των μελετών να το εκπονεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου,χωρίς ουσιαστικό κόστος.
Αρα και τα 114 ευρώ κατά κεφαλήν δεν είναι πραγματικό,γιατί συμπεριλαμβάνεται το 43% των
μελετών.



Η παράταξη της Λαϊκης Συσπείρωσης επιβεβαιώνεται σε όσα έλεγε προεκλογικά ότι ο Καλλικράτης έγινε για να φορτωθούν και άλλα βάρη στις πλάτες του λαού,ότι δεν θα δοθούν χρήματα από το κράτος ,ότι θα αυξηθούν οι τοπικές φορολογίες και ο δήμος θα παίζει τον ρόλο του χεριού της κεντρικής εξουσίας.
Αντίθετα οι άλλες δημοτικές παρατάξεις υπόσχονταν πακτωλούς χρημάτων ,έργα ,γραφεία στην ευρωπαϊκή ένωση,προσλήψεις και άλλα πολλά.
Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία την οικονομική κρίση,γιατί είμασταν ήδη μέσα σ΄αυτήν.Εμείς ενημερώναμε τους δημότες για το που θα οδηγηθούμε και λυπόμαστε γιατί δυστυχως δικαιωθήκαμε.


Η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τα δημ.τελη.το Τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό,   καταψήφισε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και τα δίδακτρα στην μουσική σχολή και την οικονομική συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες.
Οι δυο άλλες παρατάξεις,όπως κάθε φορά τα ψήφισαν ομόφωνα.


Συνδημότισσες,συνδημότες

Η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
Η ντόπια πλουτοκρατία,το πολυεθνικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στη βουλή,στα συνδικάτα στους δήμους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ –ΝΔ-ΛΑ

               
                                        ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΒΗΣ
Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Αυτοί «ευρω-ψέματα», το ΚΚΕ την αλήθεια

Γράφει:Νικος Μπογιοπουλος

Στις 3 Γεναρη 2002,οταν τα περιπτερα κατακλυζοταν απο
απο τα εξαστηλααλήθεια
 των εκδοτικων  συγκροτηματων με ουρανομηκειςγια το "Ευρωποδαρικο"
 που μας ειχε βρει,ο Ριζοσπαστης απυεθυνοταν στο πρωτοσελιδο
του ,ΠΟΙΟΣ αληθεια ,ελεγε την ....ΑΛΗΘΕΙΑ ?

Oαν πριν από δέκα χρόνια όλοι αυτοί οι «σωτήρες» που μας κυβερνούν (και) σήμερα είχαν στήσει το «τοτέμ» του ευρώ, στο οποίο έσπρωχναν τον ελληνικό λαό να προσκυνήσει,
το ΚΚΕ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΚΕ του Κόμματος το 2002, σημείωνε:
*
«Καμία νέα σελίδα δεν ανοίγει για τους εργαζόμενους με την καθιέρωση του ΕΥΡΩ. Ανοίγει νέα σελίδα για την πλουτοκρατία. Νέα σελίδα υπέρ του λαού θα ανοίξει μόνο όταν θα βγει ο ίδιος στο προσκήνιο και θα χαράξει τη δική του πορεία».
***
Την επόμενη μέρα, στις 2 Γενάρη του 2002, και ενώ συνεχιζόταν το μεθύσι του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης λόγω της έλευσης του ευρώ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Ημερησία», μεταξύ άλλων σημείωνε:

*
«Η λειτουργία του ευρώ θα έχει κι αυτή το "κόστος" της το οποίο όμως θα πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι (...). Το οικοδόμημα της ΕΕ εμφανίζεται (...) κυρίως συνεκτικό απέναντι στους όρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων της Ευρωζώνης (...). Ταυτόχρονα εντείνεται η ανισόμετρη ανάπτυξη των οικονομιών της Ευρωζώνης, οι αντιθέσεις μεταξύ των κρατών της (...). Οι συνέπειες από ενδεχόμενη ύφεση ήδη τρομάζουν (...)».
***
Οταν στις 3 Γενάρη του 2002 τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας είχαν φροντίσει το «ευρω-μεθύσι» να μετατραπεί πια σε ντελίριο, ο «Ριζοσπάστης» σε σχόλιό του για τα «νέα καθρεφτάκια» της άρχουσας τάξης, έγραφε:
*
«Ανοίγεις το ραδιόφωνο και ακούς για το "ευρώ"... Ανοίγεις την τηλεόραση και "βλέπεις" για το "ευρώ". Οι εφημερίδες "ευρώ". Ο Σημίτης πρωτοχρονιάτικα, κουνάει μια δεσμίδα "ευρώ". Τελικά, ποια η διαφορά όλων αυτών, που πουλούν ως πρόοδο το γεγονός ότι ο λαός θα μετρά πλέον τη φτώχεια του σε "ευρώ", από τους άλλους, που μοίραζαν παλιότερα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς;».

Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης