902.gr

Υπογράφω

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012
Υποκρισία και θράσος χωρίς όρια από τους αστούς. Εδώ και δυο μέρες, αστικά ΜΜΕ, βουλευτές των αστικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί εξανίστανται γιατί «ανακάλυψε» ο εισαγγελέας ένα βουλευτή που το 2011 έβγαλε «νόμιμα» ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ελβετία. Εχουν βγει κυριολεκτικά στα κεραμίδια επειδή ο μεν εισαγγελέας δεν αποκαλύπτει το όνομά του γιατί αν το κάνει διαπράττει λέει «παρανομία», ο δε βουλευτής, παρά τα παρακάλια των υπολοίπων, δεν αυτοαποκαλύπτεται. Η απόκρυψη του ονόματος, λένε, «δυσφημεί» το πολιτικό τους σύστημα, είναι όλοι εκτεθειμένοι. Αλλά το πολιτικό τους σύστημα είναι σάπιο και εχθρικό για το λαό. Στους καπιταλιστές δεν είναι εκτεθειμένοι. Ολοι μαζί, καπιταλιστές, ηγεσίες αστικών κομμάτων, βουλευτές τους κ.λπ., είναι του ιδίου φυράματος ανήκοντας στην αστική τάξη. Κλέβουν «νόμιμα» τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και με τα μέτρα του νέου μνημονίου η κλοπή πολλαπλασιάζεται. Κοροϊδεύουν αισχρά το λαό όταν μιλούν για «ανήθικη» ενέργεια την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις του λαού, γιατί οι ίδιοι διαπράττουν αυτό το έγκλημα. Ετσι προσπαθούν να κρύψουν αυτή την τεράστια, δισεκατομμυρίων ευρώ, κλοπή και την εξαγωγή τους είτε στις τράπεζες της Ελβετίας, είτε επενδύοντας σε άλλες χώρες για να κερδοφορήσουν από την υπερεκμετάλλευση των λαών τους. Η εικόνα τους ξεπερνά τα όρια του γελοίου, όταν κάποιοι αστοί βουλευτές λένε ότι δεν είναι αυτοί και ιδιαίτερα όταν επιχειρηματολογούν για τον ανήθικο όμοιό τους που έβγαλε το εκατομμύριο στην Ελβετία τώρα, που η Ελλάδα χρειάζεται χρήμα για επενδύσεις, ανάπτυξη. Ολοι προάγουν τον πλουτισμό, την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, τη μεταφορά κερδών των μονοπωλίων στο εξωτερικό. Αυτά υπηρετούν με την πολιτική τους οι υποκριτές. Ο λαός με την ψήφο και την πάλη του να τους σαρώσει.

   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Χτες ο υπουργός Οικονομικών στο ΜΕΓΚΑ, προκειμένου να ενισχύσει την κυβερνητική προπαγάνδα στήριξης της απόφασης του Γιούρογκρουπ για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ώστε να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση, πολιτική που χρεοκοπεί βίαια και ανεξέλεγκτα τους εργαζόμενους και θέλοντας να την παρουσιάσει ως μονόδρομο για το λαό, επιτέθηκε στο ΚΚΕ γιατί όχι μόνο δε συναινεί, αλλά καλεί το λαό να την αντιπαλέψει, να την ανατρέψει, προβάλλοντας ως διέξοδο την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Είπε μάλιστα ότι αυτά δεν τα σηκώνει η «δημοκρατία», δε σηκώνει πολυφωνία, τώρα χρειάζεται εθνική συναίνεση, άρα... όλοι υπέρ της εγκληματικής πολιτικής του κεφαλαίου, αυτό επιθυμούν οι πολίτες! Οι καπιταλιστές το επιθυμούν, οι εργάτες το πολεμούν. Πράγματι, η συμφωνία του Γιούρογκρουπ χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Αλλά πλανάται ο υπουργός και η κυβέρνηση αν νομίζουν πως την αβεβαιότητα και το φόβο τους από την αναποτελεσματικότητα της συμφωνίας για οριστική αντιμετώπιση του χρέους, των ελλειμμάτων, της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, που θα τους αναγκάσει σύντομα να πάρουν νέα ακόμη πιο άγρια μέτρα, θα τα μετατρέψουν σε τρόμο του λαού, με ένταση της επίθεσης στο ΚΚΕ. Ο λαός έχει πείρα. Το εργατικό κίνημα που μπολιάζεται από την πολιτική του ΚΚΕ φοβούνται, και γι' αυτό η επίθεση. Αλλά λαός άφοβος, που αντιπαλεύει όχι μόνο τους αντιλαϊκούς νόμους και τα αστικά κόμματα, αλλά πάνω απ' όλα την εξουσία των μονοπωλίων, έχει ανεξάντλητη δύναμη να τους σαρώσει.
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΚΚΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης: Δεν χρειάζεται να «γίνετε Έλληνες» για να συμπαρασταθείτε στο λαό της Ελλάδας. 
Σας καλούμε να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδίσουμε και να
ανατρέψουμε τον κοινό εχθρό μας, τη δικτατορία των μονοπωλίων, την ΕΕ, τα κόμματα που τα υπηρετούν. 
Η ανατροπή τους σε κάθε χώρα ή ομάδα χωρών, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή στην πάλη των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου. 
Το πιο νέο και το πιο σύγχρονο σύνθημα, που είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο, είναι:

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012
 ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ,ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ
.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί του. Να ακουστεί δυνατά το λαϊκό ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας που φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους. Κάτω η κυβέρνηση τους.

Όλοι αύριο Δευτέρα 6 Φλεβάρη στις 18:00 στην Αθήνα, στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης, συσπείρωσης και αγώνα. Ώρα λαϊκής αντεπίθεσης

Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης